20-12-2022 

Overname Bosgoed Diervoeders door ABZ De Samenwerking

Sinds 1 januari 2022 is Bosgoed Diervoeders overgenomen door ABZ De Samenwerking. Dit eerste jaar zijn er met name administratief achter de schermen wat veranderingen.
Omdat wij merken dat klanten zich afvragen wanneer wij definitief gaan sluiten willen we hier graag meer duidelijkheid over geven.

Onze locatie is tot December 2023 nog verhuurd aan ABZ Diervoeders. Tot wanneer de winkel nog precies geopend blijft is nog niet bekend.

We zullen u als klant natuurlijk op tijd op de hoogte brengen wanneer hier meer over bekend is. Daarbij zijn we ook nog bezig met een overname van de zakgoed en winkel activiteiten.

Mocht je hier interesse of ideeën over hebben neem dan gerust contact met ons op. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen? Stuur dan een mail naar anne@bosgoeddiervoeders.nl 

__________________________________________________________________

29-8-'17

Uitnodiging Mais-Demo
met mogelijkheid voor spuitlicentie verlenging

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor een bezoek aan ons mais-demoveld. Tijdens deze maisdemo is er de mogelijkheid om een punt voor de spuitlicentie te verkrijgen (module teelt). Hieronder vind u de datum en het adres van de locatie:

Datum:            Donderdag 7 september 13.30-16.30

Locatie:           Trippestraat nabij nr. 22, 7396 NL Terwolde
 

De volgende thema’s zullen aan bod komen:

Biologie en genetica van mais (Caussade Zaden)
Bemesting van maisland (Triferto)
Het nut van groenbemesters (DSV zaden)
Actualiteiten gewasbescherming in de snijmaisteelt (R. van Wesemael B.V.)
Bodemmanagement en de invloed op plantgezondheid (PRP Technologies)
Snijmais, een vaste waarde? (Eurofins Agro)

Intresse? Neem contact op voor 4 september: erwin@bosgoeddiervoeders.nl

__________________________________________________________________

13-12-'15

Mestverwerking

Eind 2015 verwacht het Mestinvesteringsfonds 3 miljoen kg nieuwe fosfaatverwerkingscapaciteit te realiseren. Het Mestinvesteringsfonds heeft ondertussen 8 projecten van een achtergestelde lening voorzien, waarmee een bijdrage is geleverd aan 2,4 miljoen kg fosfaatverwerkingscapaciteit. Er zitten nog 2 projecten in de afrondende fase, er zijn nog meerdere projecten in de pijplijn. Het aantal voerbedrijven, dat deelneemt aan het .Mestinvesteringsfonds is gestegen van 21 naar 24, goed voor bijna 90% van de voeromzet. De omvang van de projecten stijgt ook. De laatste 6 projecten hebben een gemiddelde omvang van 330.000 kg fosfaat, tegenover 190.000 kg bij de eerste vier bedrijven. Ook komt de mestverwerking naar volledig gedroogd product en korrels steeds meer in beeld, hetgeen de export naar gebieden verder dan 500 km weg mogelijk maakt

___________________________________________________________________